coaching en counseling

Kun jij grenzen stellen ?

 Als je deze workshop hebt gevolgd dan kan je:

Nee zeggen op een assertieve manier

Zeggen waar je last van hebt

Grenzen aangeven

Problemen oplossingsgericht benaderen

Je mening geven (feedback)

De kracht herkennen van je gedachten

Grenzen stellen

Goed voor jezelf zorgen als werknemer, ondernemer of vrijwilliger betekent grenzen stellen

Als werknemer, ondernemer of vrijwilliger zet je je in voor een ander. Dat geeft voldoening en vaak ervaar je veel plezier in het contact met de mensen die je tegenkomt, begeleid of met je collega’s. Het is belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Een van de manieren om dat te doen is grenzen stellen. Zowel voor jezelf als naar je collega’s, contacten en mensen toe die je begeleidt. Dat voorkomt dat je word overvraagd en je draaglast en draagkracht uit balans raken. Daarnaast neemt de druk op werknemers, ondernemers (zzp’ers) en vrijwilligers toe.

Mensen vragen je soms om een taak te vervullen die eigenlijk buiten je taken pakket valt. Soms raak je ook zo betrokken dat je zelf taken op je neemt. Soms zeg je al ‘ja’ zonder eigenlijk goed na te denken over de taak. Dan kan het beter zijn om nee te zeggen of hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Goed voor jezelf zorgen en grenzen stellen maakt dat je je werk nog lang en met plezier kunt uitvoeren. Tijdens deze training krijgt je de ruimte om praktijkvoorbeelden uit het werk in te brengen en te delen met anderen. Daarnaast kunt je samen met anderen oefenen met praktische handvatten.

Deze workshop wordt gegeven in 1 dagdeel of kan op maat uitgebreid worden naar 2 dagdelen. Voor meer informatie of deelname kunt u rechtstreeks contact opnemen of via de contactpagina